NIEUW!!

DATA & INNOVATIE LAB 2023

Parallel aan het programma kun je deze track bezoeken. Hier vind je nieuwe technieken en oplossingen die bij (gaan) dragen aan de versnelling van de warmtetransitie. Je kunt ervoor kiezen om te luisteren naar korte presentaties of ga in gesprek met deze gamechangers!

Silent Seminars

Tijdens korte presentaties vertellen een aantal over hun bijdrage aan de warmtetransitie. Kom luisteren naar deze inspirerende insights!

11.20 – 11.40  
12.15 – 12.35
12.55 – 13.15
13.20 – 13.40
15.40 – 16.00

Gradyent
Kienergy
BuurtWarmteWijzer
Zero Friction
HeatLeap

Digitalisering van warmtenetten: een kans voor optimalisatie, decarbonisatie en groei

De huidige energietransitie vraagt een nieuwe blik op het beheren en aansturen van warmtenetten. Met het toevoegen van hernieuwbare energiebronnen, neemt de complexiteit van warmtenetten toe. De real-time Gradyent Digital Twin ondersteunt stadwarmtenetten waardoor het mogelijk is scenario’s voor een heel jaar dynamisch te simuleren, temperaturen in het netwerk te verlagen zodat het gebruik van warmtepompen aantrekkelijker wordt, of bijvoorbeeld drukken in het netwerk inzichtelijk te maken. Tijdens deze korte sessie laten we een voorbeeld zien van hoe de real-time Gradyent Digital Twin onze klanten helpt bij hun specifieke uitdagingen.

Renske Hammink, Solutions Engineer, Gradyent
Paolo Herdé, Head of Asset Innovation and Transformation, Eneco


Kienergy: unieke samenwerking tussen W+B, Tauw en Topicus voor versnelling van de warmtetransitie

Het versnellen van de warmtetransitie verloopt moeizaam. Drie grote, relevante partijen (en buren in Deventer), Witteveen+Bos, Topicus en Tauw, onderzochten welke factoren helpen om te versnellen, en realiseren in een unieke samenwerking van daaruit het schaalbare en integrale Kienergy platform. Daarin zijn een groeiend aantal ‘best practices’ samengebracht om de vele hordes te nemen.
Door een combinatie van aanpak en software helpt het platform om met minder mensen meer te bereiken. Gemeentes voeren de regie en kunnen, ondersteund door unieke data, een passende aanpak kiezen en uitvoeren per buurt of wijk. Woningeigenaren worden vanuit één omgeving begeleid tijdens de gehele verduurzamingsreis (van oriëntatie via financiering naar realisatie), en aannemers kunnen efficiënter offreren. Ondertussen zorgt een dataplatform voor actuele stuur- en verantwoordingsinformatie.
Tijdens dit ‘silent seminar’ neemt Michiel jullie graag mee langs de onderzochte gebieden, en hoe Kienergy deze gebieden adresseert.

Michiel Schipper, Initiatiefnemer, Kienergy


Democratisch van het aardgas af met de BuurtWarmteWijzer

Een aardgasvrije woning creëren kan op vele manieren. En de afwegingen zijn niet alleen technisch van aard. Hoe bereik je dat mensen zelf een keuze kunnen maken die past bij hun woning én bij de buurt? De BuurtWarmteWijzer is een online- en offline aanpak die gemeente, buurtbewoners en betrokken partijen helpt om een passende keuze te maken voor een duurzame warmteoplossing.
Hiermee zet je werkelijk stappen vooruit naar duurzame warmte en maak je de weg vrij voor een wijkuitvoeringsplan met draagvlak.

Eline Burger, co-Founder, BuurtWarmteWijzer


Zero Friction; data en innovatie in de warmte- en koude sector

Laat ons je meenemen in de innovatieve wereld van data en innovatie in de warmte- en koude sector. We laten je zien hoe we met slimme digitale oplossingen de klantenservice en facturatie een stuk makkelijker maken voor warmteleveranciers in de markt.
We delen handige tips en tricks om bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en klanttevredenheid te verhogen. Kom gezellig langs en ontdek hoe je kunt profiteren van de nieuwste ontwikkelingen in deze sector.

Wim Jacobs, CEO & co-Founder, Zero Friction


HeatLeap; de sprong naar klimaatneutraal verwarmen

HeatLeap levert de iCV, een all-electric verwarmingssysteem voor gerenoveerde eengezinswoningen in de sociale huursector.
Deze schaalbare oplossing levert het comfort, de eenvoud en verbruikskosten die het aantrekkelijk maken om volledig van het gas af te gaan zonder dat het een grote transitie is voor bewoners en woningcorporaties. 

Stephan Sterrenburg, Operationeel Directeur, HeatLeap
Maurice van Tholen, CEO, HeatLeap