Verduurzaming historisch Pakhuis Wilhelmina Amsterdam

Merosch voert onderzoek uit hoe het historische Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam verduurzaamd kan worden.

Het Pakhuis Wilhelmina betreft een oud industrieel pakhuis uit 1890 dat gelegen is aan het IJ te Amsterdam. In het Pakhuis bevinden zich circa 100 ateliers en een sportschool. De werkzaamheden voor het Pakhuis bestaan uit 3 onderdelen: 1. Isolatieonderzoek, 2. Aardgasvrije alternatieve, 3. Huurdersbijeenkomsten. Merosch wordt tijdens het onderzoek ondersteund door een betrokken werkgroep Duurzaam Wilhelmina (DUWI).

Isolatieonderzoek

Als eerste is er een isolatieonderzoek uitgevoerd, waarbij onderzocht is welke isolerende maatregelen effectief en haalbaar zijn voor een historisch pand als het Pakhuis Wilhelmina. Merosch heeft een bouwfysisch onderzoek verricht en de aandachtspunten bij isolatie in kaart gebracht.

Concepten

Vervolgens zijn een drietal concepten verder uitgewerkt zodat op technisch, ruimtelijk en financieel gebied om een goede vergelijking te maken tussen de haalbare aardgasvrije alternatieven voor Pakhuis Wilhelmina. Hier wordt door Merosch op een creatieve en realistische manier gekeken welke technieken het beste passen bij het karakter en de gebruikers van het gebouw.

Type:
Bestaande bouw
Betrokken partijen:
Stichting Wilhelmina, Gemeente Amsterdam
Betrokken medewerkers:
Runa Lentz – r.lentz@merosch.nl
Derko Budding – d.budding@merosch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nationaal Warmte Congres website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024